Спрятать колонку

Svenska klubbar att spela i KHL?

”Elitserien har stagnerat”

KARLSTAD.Öppna dörrar åt både öst och väst, men också en vilja att stärka den inhemska ligan. Framtidens elitserie ska formas av Färjestads klubbdirektör Håkan Loob. Om klubbarna hittar ett sätt att bekosta utredningen. Fortfarande är det inte klart med någon finansiär.

Håkan Loob sitter i det stora samlingsrummet i Färjestads högborg Herrgården i Karlstad. Han dricker en kopp kaffe och sneglar mot SM-bucklan som Färjestad vann i april.
I månader har han väntat på klartecken att starta utredningsarbetet.

– Som jag ser det är det här en nödvändighet om vi inte ska få stora problem längre fram, säger Håkan som beräknar att arbetet kommer att ta mellan sex och åtta månader.

Månader har passerat utan att något har kunnat göras, men nu hoppas Håkan Loob att en lösning är nära.

I tankarna har han redan identifierat åtminstone några av problemen som utredningen ska försöka hitta lösningar på.

– Elitserien har haft en riktigt bra utveckling sedan 1975, men de två senaste åren har det stagnerat. Då måste man ta ett steg åt sidan och titta på varför, säger Håkan Loob.

– Vi måste ställa frågor som varför har vi inte har de stora bolagen som Ericsson, ABB och Volvo med oss. Varför satsar Ericsson till exempel 600 miljoner på segelbåtar. Jo, därför att det är globalt. De syns överallt i 168 länder. Då förstår man att vi måste öka vår attraktionskraft och höja den allmänna nivån.

Håkan Loob pekar också på den stora spelaromsättningen som ett av skälen till att något måste göras.

– 109 spelare lämnade elitserien efter förra säsongen. Det är nästan fem hela lag. Då är det klart att man måste se vad vi kan göra för att åtminstone minska antalet.

Det var mitt under vårens hockey-VM som beskedet kom.

Färjestad, Djurgården, Frölunda, HV 71 och Linköping var inte beredda att förlänga tv-avtalet samt aktieägaravtalet med Hockeyligan.

>> Читать далее
RSS-материал

Наверх